Slaapoefentherapie


De oefentherapeut, gespecialiseerd in slaapoefentherapie, kan u helpen bij het oplossen van slaapproblemen. Slaapproblemen kunnen zich uiten in problemen bij het inslapen, doorslapen, te vroeg wakker wordt, apneu en nachtelijk piekeren. Af en toe slecht slapen is geen reden tot zorg, maar wie vaker wakker ligt en overdag niet goed kan functioneren kan hier wel wat aan doen, namelijk het volgen van slaapoefentherapie.Behandeling


De behandeling bij slaapproblemen wordt gestart met het in kaart brengen van het probleem, de mogelijke oorzaken hiervan en hoe hiermee om gegaan wordt. Samen met uw therapeut worden haalbare doelen opgesteld. Belangrijk hierbij is dat u een betere nachtrust krijgt en daardoor weer energiek uw dag kunt beginnen. Er zijn veel oorzaken die verantwoordelijk kunnen zijn voor de slaapproblemen. Door middel van tips, oefeningen en het werken aan belangrijke aspecten van een goede nachtrust, wordt de kwaliteit van uw nachtrust verbeterd.

Bij slaapoefentherapie wordt geen gebruik van medicatie en is gericht op het verbeteren van de slaap en het oplossen van de oorzaken. Deze therapie vraagt zelfdiscipline en doorzettingsvermogen, maar de eerste positieve behandelresultaten zijn vaak al snel merkbaar.

Binnen onze praktijk is Karin Verlaan werkzaam als slaapoefentherapeut.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

U kunt u hier aanmelden voor slaapoefentherapie.

 

Vergoeding slaapoefentherapie: De behandeling wordt door uw zorgverzekeraar vergoed vanuit de aanvullende verzekering.