70+ en Fit!

70+en Fit! is een training voor mensen vanaf 70 jaar die aan een goede conditie willen werken. De training is vooral interessant voor mensen die wat meer moeite beginnen te krijgen met het uitvoeren van hun dagelijkse activiteiten. Het is een goede manier om te werken aan een betere conditie.

 

Mensen boven de 70 krijgen meer moeite met dagelijkse handelingen, zoals traplopen, boodschappen doen, iets oprapen van de grond, huishoudelijke werkzaamheden. En ze worden sneller moe na bijvoorbeeld een dagje uit. Gelukkig kunt u zelf veel doen om in een goede conditie te blijven.

 

De training is speciaal ontwikkeld voor 70-plussers. Het richt zich op het trainen van activiteiten die u dagelijks doet, bijvoorbeeld een bord of kopje wegbrengen of iets boven in een kast leggen. Het doel van de training is dat u de dingen die u gewend bent te doen, kunt blijven doen.

 

Wat kunt u verwachten?

 

Tijdens de training oefent u in een groep allerlei dagelijkse handelingen uit uw dagelijkse leven. Denk hierbij aan lopen met een tas, over een hindernis heen stappen, iets oprapen van de grond en boven in een kast leggen, traplopen. Tijdens de training is er ook ruimte voor gezelligheid en onderlinge contacten.

 

De oefeningen beginnen eenvoudig. De zwaarte wordt langzaam verhoogd, zodat uw algemene conditie verbetert. Ook worden de oefeningen langzaam moeilijker. In het dagelijkse leven moet u immers ook handelingen in allerlei situaties uitvoeren. De docent kan ook samen met u bekijken hoe u ook na afloop van de training uw conditie op peil kunt houden. U zult merken dat u zich fitter gaat voelen en dat het uitvoeren van uw dagelijkse handelingen gemakkelijker gaat.

 

De cursus bestaat uit 13 lessen, 1x per week in het gezondheidscentrum de Aar in Ter Aar. Kosten zijn 130 euro en omdat er een samenwerking is met Zorg en Zekerheid kunt u als u aanvullend verzekerd bent een deel vergoed krijgen.

 

Klik hier voor meer informatie of om u aan te melden!