Oefengroep Artrose

Door gewrichtsartrose kunt u last hebben van pijn en stijfheid en beperkingen ondervinden bij uw dagelijkse bezigheden.

U kunt b.v. moeite hebben met lopen en u kunt minder makkelijk boodschappen doen, de hond uitlaten, uw vereniging bezoeken en deelnemen aan sport- of beweegactiviteiten.

 

Door bewegen kunnen klachten van pijn en stijfheid verminderen.

In de oefengroep voor mensen met artrose leert u hoe u veilig en gezond kunt bewegen met uw artroseklachten. Centraal hierbij staat het oefenen, gericht op het verbeteren van activiteiten in het dagelijks leven en het verbeteren van mogelijkheden voor werk (ook vrijwilligerswerk) en/of vrijetijdsbesteding. Om dat te bereiken wordt gewerkt aan het verbeteren van het uithoudingsvermogen, beweeglijkheid van de gewrichten, stabiliteit, balans en spierkracht. Ook looptraining, houdingsoefeningen en tilinstructie maken deel uit van het programma.

 

Vanwege het belang van blijven bewegen wordt toegewerkt naar het hervatten van uw eigen sport- of beweegactiviteit. Bovendien krijgt u adviezen waarmee u beter leert met uw klachten om te gaan, zodat u daardoor zo min mogelijk wordt gehinderd. Desgewenst kunt u ook ervaringen en tips uitwisselen met andere deelnemers.

 

De oefengroep voor artrosepatiënten wordt begeleid door een Karin Verlaan, gespecialiseerd oefentherapeut artrose..

U oefent op uw eigen niveau met uw eigen schema. Tijdens een individuele intake worden uw klachten en persoonlijke doelen geïnventariseerd en worden enkele testen afgenomen. Gedurende de deelnameperiode worden deze tests herhaald, zodat u inzicht krijgt in uw vorderingen. Een optimaal resultaat is alleen mogelijk als u ook thuis oefent. In overleg met u wordt daarom ook een oefenschema voor thuis opgesteld.

 

De kosten voor de oefengroep zijn 90 euro voor 9 lessen.

 

Voor info of aanmelden voor de artrose-oefengroep bij Karin Verlaan 0172-604087, of via de mail